Barvy roku posledních let. Který odstín u vás nejvíce vede?

Barvy roku posledních let. Který odstín u vás nejvíce vede?

Módní svět je zase pod palbou pozornosti. Důvod je prostý – vyhlásila se barva, která bude dominovat příštímu roku. Stejně jako každý rok, i letos to bylo poměrně překvapení. Nejmenovaný institut vyhlásil za odstín roku 2022 purpurovou, respektive fialovou v jemném odstínu s dozvuky modré barvy. Zatímco někteří byli naprosto potěšení, jiní, zejména milovníci neutrality, by uvítali něco trochu jiného. Pojďme se proto podívat na barvy posledních let. 

Žlutá a šedá dominovaly roku 2021 

Zatímco nová fialová (nebo spíše odstín Veri Peri) bude dominovat roku 2022, žlutá a šedá – to byly dvě barvy roku 2021. Tyto barvy velkou měrou odrážely aktuální náladu ve společnosti, která byla poněkud – kontrastní.  

Konkrétními odstíny byla žlutá Illuminating a šedá Ultimate Gray. 

Roku 2020 vládla klasická modrá 

Když zamíříme ještě dál, konkrétně do roku 2020, dominantou byla klasická barva. Ta doslova ovládla módní průmysl. A dámy i pánové si ji doslova zamilovali. Byla a také je symbolem klidu, důvěry, také celkové harmonie.  

Konkrétním odstínem byl odstín Classic Blue a slušel prakticky každému, nejvíce však blondýnkám, kterým slušely hlavně světlejší odstíny. 

Korálová pro rok 2019 

A jak tomu bylo v roce 2019? Hitem byla něžná, korálová barva, kterou lze charakterizovat jako kombinaci oranžové a růžové. Podobně jako tomu bude příští rok, i tehdy se jednalo o poměrně výrazný odstín, za který nebyli rádi hlavně milovníci neutrality. Spíše se hrálo do karet těm, kteří zbožňovali extravaganci a chtěli si s outfity trochu hrát. 

V minulosti vyhrála zelená i pudrově růžová 

Další odstíny pojďme vzít už jenom ve zkratce. Svěží zelená ovládla rok 2017, pudrová růžová dominovala roku 2016. Ultra violet čili výrazná fialová si podmanila rok 2018 a hnědočervená pak rok 2015.